marți, 12 iulie 2011

Parcul Natural Vânători-Neamţ - Rezervatia de Zimbri Dragos Voda

Rezervaţia de zimbri a fost înfiinţată în 1968. Primele trei exemplare (Rarău, Roxana şi Raluca) au fost aduse din Polonia în 1970.
Acum , din cei 28 de zimbri existenţi la Vânători-Neamţ, doar 6, doi masculi şi patru femele, sunt găzduiţi, în scop turistic, de Zimbrăria "Dragoş Vodă". Restul exemplarelor se află în parcul de aclimatizare ce se întinde pe o suprafaţă împrejmuită de 180 de hectare de teren. 
În prezent rezervaţia cuprinde, pe lângă populaţia de zimbri, şi exemplare de cerbi carpatini, cerbi lopătari, căpriori, vulpi, urşi, lupi, precum şi o diversitate de specii de păsări. În rezervaţie se mai găsesc şi câteva iazuri, special amenajate pentru pescuit, cu frumoase exemplare de crap, caraş, şalău, ştiucă sau biban, cel mai atractiv fiind "Lacul Zimbrărie" situat chiar la intrarea în rezervaţie, pe partea stângă, şi care este foarte bine îngrijit. 
În România există patru rezervaţii de zimbri, la Dragoş Vodă - Vânători Neamţ, în judeţul Neamţ, la Neaga - Bucşani, în judeţul Dâmboviţa, la Haţeg - Slivuţ, în judeţul Hunedoara şi la Vama Buzăului din judeţul Braşov.


























Harta:

Vizualizare hartă mărită


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...