vineri, 17 septembrie 2010

Cheile Nerei

Cheile Nerei sunt o formatiune de tip chei de-a lungul râului Nera în judetul Caras-Severin, între localitatile Sasca Româna si Sopotul Nou pe o portiune de aproximativ 20 km, Nera, strabate un defileu,cu aspect de chei, ingust, spectaculos si absolut salbatic,formand cele mai lungi chei din Romania.

Aici, unde peretii se inalta pana la 200 de metri, apa Nerei si a afluentilor sai a sapat si a format in roca calcaroasa lacuri,canioane, pesteri si cascade impresionante.
O poteca turistica marcata le strabate, dar parcurgerea lor necesita traversarea râului Nera direct prin apa.
Parcul National Cheile Nerei - Beusnita ocupa zona sudica a Muntilor Aninei si partea nordica a Muntilor Locvei, ocupand o suprafata de 36.364,8 ha ce include 6 rezervatii declarate si una propusa.



Amintim: Lacul Dracului ( cel mai mare lac carstic din tara, adanc de 9,3 metri, format prin prabusirea tavanului unei pesteri), canionul Valea Rea, Lacul Ochiul Beiului, Cascadele Beusnitei ce se succed pe albia de tuf calcaros, etc.



Nera


Cascadele Beusnitei
Lacul Dracului
Ochiul Beiului

Poteca pe malul Nerei





Tunele 


Subtipul climatic banatean se caracterizeaza prin circulatia maselor de aer atlantic si prin invazia maselor de aer mediteranean, ceea ce confera caracter moderat regimului termic si cantitati ale precipitatiilor ridicate.







2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...