miercuri, 1 iunie 2011

Noaptea Muzeelor - Muzeul De Istorie a Romaniei

Muzeul a apărut în 1970, si s-a dorit a fi cel mai reprezentativ muzeu de arheologie şi istorie din ţară . În consecinţă, aici au fost aduse cele mai faimoase tezaure, în primul rând cele din metal preţios.

Muzeul de Istorie a Romaniei





Într-un corp de clădire, nou construit, se află Lapidarium ce cuprinde, pe două nivele, monumente greceşti, romane şi medievale. Sunt expuse monumente civile (acte, decrete, monumente onorifice), religioase (monumente funerare şi votive), sculptură şi elemente decorative şi de arhitectură.

Totodata , muzeul mai adaposteste si o copie a columnei lui Traian , pe care sunt reprezentate luptele din primul razboi daco-roman din 101-102.
Lucrările de reproducere a coloanei s-au făcut în timp de război de meşteri de la Vatican, sub supravegherea lui Francesco Mercatalli. Început în anul 1939, fusul a fost terminat în 1940, iar soclul în 1943. Copia columnei ajunge intr-un final in tara si este adapostita in noul corp de cladire construit in curtea interioara a palatului .

Muzeul a mai gazduit si o expozitie nepermanenta cu titlul 70/80 Tineretea Noastra in care organizatorii şi-au propus să supună atenţiei o altă perspectivă de prezentare a vieţii tinerilor într-una din cele mai dure perioade ale istoriei recente, anume ultimele două decenii ale României comuniste.

Clădirea care adăposteşte muzeul este, ea însăşi, monument istoric, ridicat la sfârşitul veacului XIX, în stil neoclasic, de inspiraţie germană. Initial cladirea s-a numit Palatul Postelor , si adapostea sediul Postei Romane
Lapidarium
Lapidarium
Statuie antica
Armura de soldat roman
Lapidarium
Baza columnei lui Traian
Columna lui Traian
Scene de pe columna lui Traian
Scene de pe Columna - Decebal prins de romani se sinucide
Scene de pe columna - Armata romana traverseaza Oltenia
Scene de pe Columna
Scene de pe Columna
Scene de pe Columna
Scene de ep Columna
Copii , florile patriei
Insigne comuniste
Fotografii din perioada comunista
Diploma comunista
Ecusoane comuniste
Machete de masini agricole
Sarma inhimpata de la granita cu URSS
Camera mobilata ca in perioada comunista
Aparatura folosita de Securitate
Aparatura folosita de Securitate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...